Dränering

Om ditt djur fått en sårskada kan man i vissa fall behöva dränera såret.  Om det fanns en sårficka eller böld under huden sätta en gummislang fast med några få stygn. Denna är till för att sårvätska, var och bakterier ska rinna ut.
Gummislangen ska tas bort efter ca 3-5 dagar.

 

Titta på såret dagligen och se att de inte svullnar upp eller vätskar sig.
Rengör noga med koksalt (Natriumklorid lösning, NaCl) eller liknande 2 gånger dagligen där gummislangen kommer ut genom huden. Plocka även bort små skorpor så att ev sårsekret kan rinna ut.

Det är viktigt att djuret inte slickar på såret eller gummislangen, använd den medskickade kragen tills stygnen är borttagna.

Ditt djur har varit sövt och kan fortfarande vara trött och lite vingligt. Vänta med att erbjuda mat och vatten tills djuret verkar normalt och börja med att ge lite vatten och sedan en mindre portion mat. Det är inte ovanligt att djuret inte vill äta samma dag som operationen, men den bör äta dagen efter.

KONTAKT

EKVÄNDAN 2
254 67 HELSINGBORG
TEL 042 - 20 20 00
FAX 042 - 20 20 01

AKTUELLT HOS OSS

När våra älskade husdjur blir äldre

Fullbokat! Vi tackar för det stora intresset och ser fram emot en lärorik kväll 🙂 När våra älskade husdjur blir äldre! Ny föreläsningskväll Tid och plats:  Torsdag 15/11 kl. 18.00 - 20.30 på Smådjurskliniken Din...

läs mer